Asigurarea calității în construcții




REGULAMENT
cu privire la verificarea proiectelor şi a execuţiei construcţiilor
şi expertizarea tehnică a proiectelor şi construcţiilor

I. Prevederi generale
            1. Verificarea proiectelor şi a execuţiei construcţiilor şi expertizarea tehnică a proiectelor şi construcţiilor în ceea ce priveşte respectarea exigenţelor esenţiale, prevăzute de lege, reprezintă o componentă a sistemului calităţii în construcţii.
            Regulamentul cu privire la verificarea proiectelor şi a execuţiei construcţiilor şi expertizarea tehnică a proiectelor şi construcţiilor (în continuare - Regulamentul) stabileşte cadrul normativ general, obiectivele, conţinutul, organizarea, precum şi modul de desfăşurare a activităţilor sus-enumerate.
            2. Prevederile prezentului Regulament sînt executorii pentru organele administraţiei publice, investitori, proprietari, proiectanţi, executanţi, precum şi pentru specialiştii verificatori de proiecte, responsabilii tehnici, consultanţii, diriginţii de şantier şi experţii tehnici care practică diverse activităţi în construcţii pe teritoriul Republicii Moldova, indiferent care este sursa de finanţare a construcţiilor: de stat, particulară sau mixtă.
            3. Se supun prevederilor prezentului Regulament proiectarea, expertizarea tehnică şi execuţia lucrărilor la toate construcţiile noi sau existente şi instalaţiile infrastructurii tehnico-edilitare, aferente acestora (denumite în continuare în mod generic “construcţii”) indiferent de tipul proprietăţii sau destinaţia lor, precum şi lucrările de modernizare, modificare, transformare, consolidare, de reparaţie şi îmbunătăţire a terenului de fundare ale acestora.  
                                                                                                                              citește mai mult      

                                     Pentru a continua studierea  și îndeplini sarcinile faceți clic AICI               

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога